Pallars, 108 (Edifici Atico) Barcelona
933 963 719 / 640 037 605
cursos@laboratoridelletres.com

Màster en Creació Literaria

Estàs pensant a fer un

Màster en Creació Literària?

Màster en Creació Literària Laboratori de Lletres

El Màster en Creació Literària és un títol propi del Laboratori de Lletres. El trajecte formatiu de dos anys suposa una immersió total en l’escriptura que posa el focus en potenciar i experimentar la creativitat, adquirir una mirada transversal en el camp literari, i desenvolupar l’esperit crític.

L’epicentre del curs és dual. Per una banda, es treballa l’escriptura de manera creativa i pràctica en un espai de confluència entre la literatura i altres disciplines artístiques o científiques, com el cinema, la pintura, la música, la filosofia o l’antropologia. Per altra banda, es tracta la literatura des del vessant lector, que abordem a partir de textos i autors clàssics i contemporanis, locals i estrangers.

El programa posa al teu abast totes les eines i tècniques necessàries perquè desenvolupis un projecte literari original amb qualitat literària per ser publicat. També et posa en contacte amb tots els vessants professionals de l’escriptura, des del lector professional fins a la comunicació de l’escriptor. Es tracta, en definitiva, d’aprendre tant l’art com l’ofici de l’escriptura.

I en acabar el trajecte, entraràs al nostre Pitch literari, que és l’oportunitat de presentar el teu projecte a una editorial i a una agència afins a la teva obra.

El Laboratori de Lletres forma part de l’EACWP (European Association Creative Writing Programmes) que avala la nostra professionalitat.

  • Experimentaràs amb diversos processos creatius per tal de trobar el propi.
  • Ampliaràs vastament el teu coneixement en les humanitats per assolir un creixement personal i intel·lectual que et servirà de base per a poder escriure.
  • Obtindràs una base literària sòlida, tant d’autors clàssics com contemporanis. Acabaràs el programa havent llegit i treballat més de 40 llibres.
  • Coneixeràs i exploraràs tot el ventall de formats, de gèneres i de subgèneres literaris.
  • Aprendràs tècniques narratives que et permetin extreure el màxim rendiment del teu potencial creatiu i ser crític amb la teva pròpia obra literària.
  • Desenvoluparàs una mirada crítica sobre el text i saber argumentar una anàlisi literària.
  • Practicaràs l’art de la revisió com a mitjà per perfeccionar la teva veu com a escriptor.
  • Veuràs totes les possibilitats laborals dins el món de la literatura.
  • Interactuaràs amb professionals del sector d’alt nivell (autors, editors, agents literaris, traductors, correctors, etc.).
  • Duràs a terme un projecte literari personal.

Inici:

18 d’octubre de 2022

En directe per videoconferència

Horari:
Dimarts, dimecres i dijous de 18 a 21 h

Durada:
405 h – 2 anys

Docents:
Alba Dalmau (escriptora)
Laia Fàbregas (escriptora)
Valèria Gaillard (periodista cultural i traductora literària)
Salima Jirari (gestora cultural i consultora especialitzada en diversitat)
José Morella (escriptor)
Albert Pijuan (escriptor)
Esteve Plantada (poeta i periodista cultural)
Adrià Pujol (escriptor i antropòleg)

I molts més!

Preu:

7.250 €

(Descomptes per als que arriben més d’hora i possibilitats de pagament a terminis)

T'ho estàs pensant?​

Apunta’t de forma gratuïta a la nostra xerrada informativa:

Dimecres 14/09 a les 19.30 h
per videoconferència

Sabem que escollir un màster no és fàcil, per això hem preparat una xerrada informativa on podràs conèixer alguns dels nostres docents i preguntar-nos tot el que vulguis.

Per què triar el Laboratori de Lletres?

Grups reduïts

Treballem amb grups reduïts per mantenir la qualitat i l’atenció individualitzada.

Trobades amb professionals

Coneixeràs com funciona la indústria literària a partir de trobades amb professionals.

Pitch literari

Quan hagis acabat el teu projecte, tindràs l’oportunitat de presentar-lo davant d'una editorial afí a la teva obra i d'un agent literari.

Demana'ns més informació

Si tens algun dubte, comentari o t’agradaria tenir més informació del Màster o d’altres cursos, mètodes de treball, la jornada de portes obertes, descomptes, etc., no dubtis en posart-te en contacte amb nosaltres.

Et respondrem en menys de 24h 🙂

Ens pots trucar també al

O envia’ns un Whatsapp al

Alguns dels docents del Màster en Creació Literària

Alba Dalmau Laboratori de Lletres

Alba Dalmau

Llicenciada en Comunicació audiovisual i Màster de creació literària a la UPF. El 2011 publica la seva primera novel·la, Vonlenska, amb Pagès Edicions. També és autora de dos llibres d’artista: el primer, On només hi havia un far, un recull de contes sobre el silenci, acompanyats de fotografies; i el segon, Estrena, un llibre de fotografia acompanyat amb textos literaris que relaten una història romàntica basada en el cinema mut —ambdós llibres sorgeixen del col·lectiu Sincopat, format també per la fotògrafa Ares Molins.

Va viure a Nova York durant tres anys, on va escriure Bategant, novel·la publicada per Cossetània Edicions i un recull de contes anomenat Estàndards. El seu darrer llibre és El camí dels esbarzers, un llibre de contes que s'interrelacionen fins a convertir-se en una novel·la. Actualment es dedica a la gestió cultural i és professora del Laboratori de Lletres.

Valèria Gaillard

És filòsofa, periodista i traductora. Filòsofa de formació, es va endinsar en el periodisme per atzar. Després d'estudiar a París el Màster en Periodisme de l'Institut Nacional de l'Audiovisual, va anar enllaçant diverses feines en mitjans francesos i catalans fins que el 2003 va entrar al diari El Punt, que esdevindria El Punt Avui el 2010. A partir d'aleshores s'ha especialitzat en informació cultural literària, així com de música i dansa clàssica. El 2007, paral·lelament als estudis de Teoria de la Literatura i Literatura Comparada, va engegar el projecte de traducció d'A la recerca del temps perdut, de Marcel Proust, del qual han sortit, de moment, tres volums (Grup 62). A més, ha cofundat, juntament amb altres proustians de Catalunya, la Societat d'Amics de Marcel Proust, de la qual és secretària general. El 2018 va rebre el Premi Memorial Pere Rodeja per la Difusió del Llibre i el 2019 va editar i traduir la sèrie d'articles Jo acuso! La veritat en marxa (Angle), d’Émile Zola. També ha traduït Charlotte Delbo (Trilogia d’Auchwitz) i Marceline Desbordes-Valmore. Actualment treballa a l’Ara, en la secció de Cultura.

José Morella

José Morella (llicenciat en Teoria de la Literatura i Literatura Comparada per la UAB) ha centrat la seva tasca d’escriptor en fer visibles aquelles estructures i privilegis que sovint resten ocults en els sistemes de poder.

La seva novel·la Asuntos propios va ser finalista del premi Herralde, auspiciat per la prestigiosa editorial Anagrama. El següent llibre, Como caminos en la niebla, és una biografia novel·lada d’Otto Gross, deixeble primerenc de Sigmund Freud, que va ser expulsat del moviment psicoanalític per les seves avançades idees anarquistes i la seva manera de viure en absoluta llibertat.

La seva darrera novel·la, West End (Ediciones Siruela), ha guanyat el premi Café Gijón 2019. És una autoficció on es capbussa dins els records familiars per tal d'explorar el silenci que envolta la malaltia mental, tot i que la història, inevitablement, acaba parlant del nacional-catolicisme.

Albert Pijuan

Nascut a Calafell l’any 1985, és llicenciat en Ciències Polítiques, en Filosofia i postgrau en Correcció Lingüística. Ha publicat El franctirador, Seguiràs el ritme del fantasma jamaicà, relats en diverses antologies, un llibre de poesia i l’inclassificable Ramon Llull. Ara i aquí, una aproximació contemporània a la figura i l’obra del Beat.

Ha publicat i estrenat una quinzena de peces teatrals de les quals bona part han tingut trajectòria internacional. Entre narrativa, teatre i poesia, ha guanyat una trentena de guardons literaris. Ha traduït Evelyn Waugh, Dalton Trumbo i Robert W. Chambers, entre d’altres.

La seva publicació més recent és La vastitud, juntament amb Lucia Pietrelli i Adrià Pujol, i ha guanyat el Premi Ciutat de Tarragona de Novel·la Pin i Soler 2020 per la seva obra Tsunami.

Esteve Plantada

Esteve Plantada i Hermoso (Granollers, 1979) és poeta i es dedica al periodisme cultural. Ha publicat els poemaris Big Bang Llàtzer (Premi de Poesia Mediterrània Pare Colom 2016), Fosca Límit (Premi Llegir en cas d’incendi al millor poemari del 2015) i A l’ombra dels violins (Premi Amadeu Oller 1997), entre d’altres.

És professor del Màster de Periodisme Literari, Comunicació i Humanitats (UAB) i d’escriptura creativa al Laboratori de Lletres. Col·labora regularment a El Temps, a "Els Matins" de TV3, al "Catalunya Migdia" i "El Suplement" de Catalunya Ràdio i a l'"Àrtic" de Betevé.